Wednesday, April 25, 2012

Lady Marion opskrift på vej


En masse ufrivillig fritid gav mig tid til endelig, at få lavet den opskrift, jeg burde have lavet for flere år siden. Heldigvis havde jeg stadig mine noter og den første Lady Marion trøje, jeg strikkede tilbage i 2007, var let at spore hos niecen, som havde passet godt på den. Den anden udgave jeg strikkede i 2009, var derimod pist væk, jeg kan ikke engang huske, hvem jeg forærede den til?
Nå men for meget tid på sofaen fik mig i gang.....og til ikke at gide det alligevel. Allerhelst vil jeg jo bare gerne strikke lige ud af landevejen.
Et sygebesøg af Julia, gav mig det sidste skub, for Julia ville gerne teststrikke og komme med gode råd og feedback. Tro nu bare på dig selv, blev hun ved med at sige og nu har jeg endelig skrevet og omskrevet og skrevet lidt mere, så der nu ligger råmateriale til opskriften i størrelse 2, 4, 6 og 8 år. Lommeregneren har tjekket igen og igen, jeg har målt børne trøjer i børnetøjs forretninger, surfet på nettet efter målskemaer for småbørn, lavet strikkeprøver og alt muligt andet sjov og ballade. Uanset hvad jeg har fundet af skemaer og mål, så har der været mange delte meninger om brystvidde og ærmelængder.
Mine angivne mål bliver vejledende, for selvfølgelig er børn ikke ens og opskriften bliver lavet, så det er nemt at justere på længden af krop og ærmer.
Nu har denne her trøje jo altid heddet Lady Marion, fordi den første var i den mest skønne skovgrønne alpakauld og med lidt eventyrlig pynt, så selvfølgelig skal der også laves en Robin Hood udgave til drengene. Jeg ved allerede hvordan den skal se ud og er gået i gang med at strikke den første op. De kommer til at passe godt sammen de to, det kan jeg allerede sige nu.
Måske kan jeg lokke Sisse til at synge sangen om Robin Hood, som hun gjorde på Fanø sidste år, så er jeg sikker på strikkeriet går lidt mere tjept.

26 comments:

Den gamle krage said...

Bare se at få den opskrift færdig, jeg glæder mig allerede til at komme i gang!!!!!

HANNE said...

Det lyder godt Ellen, nu skal jeg bare lige have OK fra super test strikkeren Julia, så kan den komme i trykken eller på Ravelry :O)

Anonymous said...

Nøøøj, hvor er den fin.

Jeg glæder mig også til opskriften er færdig.

Britt

HANNE said...

Tak skal du have Britt :O)

Ulla V. said...

Jeg synes at det er et helt fantastisk tiltag du har gang i, Hanne. Det må være noget af en opgave at skrive ned og regne efter. Så hvor vil jeg bare sætte stor pris dit og Julias hårde arbejde, når du engang sætter dit smukke mønster til salg. :))

Og så håber jeg, at du er klar igen fra din ufrivillige pause.

Fríða said...

nöj, hvor er den fiiin!
kh.fra Island
Frida

Lis said...

Den vil jeg også gerne have en opskrift på når du bliver færdig. Lige en pigemodel jeg gerne vil strikke. Den er jo bare så flot.

Kh. Lis

HANNE said...

Ulla, det er bare så dejligt Julia gider teststrikke. Årsagen til jeg ikke har fået gang i det noget før, det er de størrelser, som ikke er til at få styr på og så bliver man jo lidt begynder nervøs om nu den bliver for stram til en 6 årig eller hænger ud over skuldrene :O) Det ville nok også virke lidt skummel, hvis jeg sneg mig ind i en børnehave med et målebånd :O)
Jeg håber jeg må komme på arbejde i næste uge, for ih hvor jeg savner det :O)
Frida, tak skal du have, jeg er faktisk også lidt stolt :O)
Lis, jeg skal nok give lyd, når og hvordan den bliver klar til salg. Jeg tænker nok, det bliver på Ravelry, som en pdf fil, ellers tager jeg en stak med til strikkefestivalen i Silkeborg ;O)

Sidsel Sangild said...

Hvor er den bare fin! Og god bedring til dig.

HANNE said...

Tak Sidsel. Jeg kan se, du er blevet en ret habil strikker :O)

Kort og Søm said...

Det var en fin genser!! :O)

HANNE said...

Tak for det :O)

christunte said...

Fantastisk....

dqpage said...

Den lady Marion ser bare rigtig spændende og sjov ud. Flot.
hilsen Mona

HANNE said...

Tak for det Christunte:0)
Monaelisabeth, den var også sjov at lave, og tak for sød kommentar :0)

Mie said...

Supersmuk trøje - den glæder jeg mig til at købe mønsteret på og til at få på strikkepindene :-)

Mette said...

Hanne, den er skøn!

Ulla said...

Den ryger direkte på må-strikke-til-begge-piger listen, for den er superflot

Lin said...

Den var dog laekker. Den venter jeg spaendt paa.

HANNE said...

Mie, du har vist også en yngste pige, som lige kan passe den største str :0)
Ulla, tak skal du have :0)
Mette, du må i gang med pindene til hende den søde :0)
Lin, tak, det varer nok ikke så længe :0)

Camilla said...

Jeg er SÅ begejstret!! Glæder mig til opskriften!

Cecilie said...

Den har jeg sukket efter, siden jeg så den første, så jeg glæder mig også:)
Mange hilsner Cecilie

JuttaCornelia said...

Hej Hanne. Sikken en fantastisk sød kjole du har kreeret der. Den kunne jeg virkeligt godt tænke mig at strikke til mit barnebarn, Sophia, der er 7 år, og en rigtig drengepige, men med hang til flotte kjoler. Så jeg tænker, at den vil lige være noget for hende. VH Jutta

HANNE said...

Camilla, Cecilie og Jutta, tak for jeres søde kommentarer. Opskriften er i dag rettet til hos grafikeren og nu venter jeg bare spændt på, den bliver færdig :O)

LaLa`s Loft said...

Åwow. Denne genseren var fantastisk fin. Jeg tar med din blogg in til meg selv, for her finnes masse inspirasjon :) Takk :)

JuttaCornelia said...

Hej Hanne. Hvordan ser det ud med opskriften på Lady Marion kjolen, er den færdig?