Tuesday, March 20, 2007

Konfirmeres eller ej

Frederikke vil ikke konfirmeres.......Hun har indvilliget i at gå til præst, hun har sunget i kirkekor i flere år, så hun ved, hvad hun siger nej til. Måske mere end så mange af os andre!
Måske skifter hun mening en dag, men så tager hun den derfra....MEN, hvorfor skal et barn, som er stærk nok til, at have sin EGEN holdning og kunne argumentere for den, dunkes i hovedet med den ældre generations mening om normer og "vi er da kristne her i Danmark" og så bliver hun da den eneste og så er der jo ikke noget at fejre.....Gu er der så!


For det første, så har vi valgt at fejre Frederikkes valg på lige fod med Sidsels valg sidste år! Jeg nægter at gøre den forskel på mine børn, at den ene skulle være mere værd end den anden, på grund af en halv time i en kirke, stoppet med børn, som ofte gør det, fordi deres forældre ønsker det...Og for pengenes skyld.....Hvor mange af de børn besøger kirken efter deres konfirmation???
Hvad er det nu en konfirmation går ud på ?????
Frederikke har sagt, at hun ikke behøver hverken fest eller fint tøj, det er endnu en grund for os, til at give hende det!
For det andet så fejrer vi, at vores datter er ved at blive en stor pige, som løsriver sig og langsomt finder ud af, hvad hun selv består af.
For det tredje, så er der en anledning til at holde en fest, med den dejligste mad, man kan forestille sig og forhåbentlig glade mennesker (de sure kan bare blive hjemme, eller tage en tur i kirke)!!!
NU FIK JEG LUFT!
Nå, men de der indbydelser ligger og venter på, at jeg får dem skrevet........Om der indbydes til NONfirmation eller "Så-bliv-dog-voksenfest" ved vi ikke endnu, måske, som Frederikke siger, bliver det nok til Problembarnsfest :-)

9 comments:

Losarinas mor said...

Respekt for en unge pige, der tænker over det!
Mine 3 valgte at blive konfirmeret, men først efter lange overvejelser.KH Miri.PS du laver nogle dejlige ying, er vild med den laaange pung!

Anonymous said...

Vi prøvede det i vores familie sidste år, min søn havde længe sagt nej tak til komfirmation.Det forstod den ældre del af familien alså ikke, er det fordi mor ikke er konfirmeret, men nej for det er mor. (Svirfam.)Idag havde jeg valgt det fra og taget rejsen min far ville give mig istedet.Uha-Uha sikke diskutioner det gav.
Til sidst sagde Andreas ja til konfirmationen, da han ikke ville stå alene i klassen med sit valg.
Så hatten af for din datter og må i få en skøøøønt dag.

Githa said...

Hej

Jeg synes bare du beskriver en ung pige, der allerede nu har fundet ud af for en stor del hvem og hvad hun er. Og jeg synes du har de tigtige argumenter for netop at "forkæle" med lækkert tøj og en fest der helt med rette kunne hedde "Min fest". Som forælder kan du kun være rigtig stolt, for du har en pige med krummer i :-)

Kh Githa

Anne said...

Det er sådan det skal være for jer og for Frederikke, det er et gennemtænkt valg, og jeg kan slet slet ikke følge dem, der ikke synes, det er i orden.
Fine ting til invitationerne der...

HANNE said...

Tak for de søde svar...Ideen med min fest, tror jeg vi vil låne. Det kommer til at stå øverst på indbydelsen :)

Losarinas mor said...

Åh, smukke trøjer......!
Jeg har aldrig prøvet at strikke efter engelske opskrifter..
KH Miri og held og lykke

hanneb said...

Der er krummer i den pige, hun ved hvad hun vil. Håber I får en dejlig fest.
Dejlige ting du har lavet.
KH Hanne

Sylvia said...

Jeg sier det ikke for å få deg enda mere usikker, men sønnen min vil heller ikke konfirmeres, om 2 år, men ingen av mine barn er heller ikke døpt, derfor skal de få bestemme selv.
Jeg har lovet han en tur til New York istedet......
Og du gjør ikke forskjell, men innse at dine barn er forskjellige. Lykke til, Hanne.

Britta said...

Det er dejligt når de unge kan sige fra selv.
Min søsters pige ville ikke og så skulle hun så sandelig heller ikke! Og så festede vi. Men min brors pige fik at vide at der ingen fest blev hvis hun ikke blev konfirmeret. Så det blev hun selvfølgelig...
Min søn er døbt fordi jeg tror på Gud, men når han når så langt er valget hans - jeg kan da ikke kræve af ham at han står og lyver i kirken!

KH Britta S.