Sunday, May 9, 2010

Petruska, Polka og Anastacia

Et lille svinkeærinde i går, medførte nye damer i hønsegården. Jeg skulle egentligt bare hente Frederikke fra arbejde, men så fik jeg den pludselige indskydelse, at køre en smut ud til Lene i Bording, for at se hvad hun havde af høns for tiden.
Jeg skulle egentligt bare have bestilt tre af de røde (Isa Warren), som sidste år - det gjorde jeg også, men så var det jeg huskede hendes smukke udstillingshøns fra sidst (Wyandotter)........Heldigvis er Lene til at overtale og jeg fik lov at købe tre af dem fra jul, som hun mente var til at undvære :O)
En tur ud til Lene kan godt tage noget tid, for hele hønseriet skal gennemgåes. Først ind til de daggamle kyllinger og ae og nusse og beundre, så videre op til de ældre og til sidst ind til de mange specielle racer, hun gemmer i den sidste stald. Og jeg skal lige love for, der findes sjove høns med alskens forskellig fjerpragt. De mest sjove havde fjer, som strittede ud til alle sider, som om de havde fået elektricitet til morgenmad.
Hvis du har hønsekøb i tankerne, så er Lene et besøg værd. Derude har hønsene det rigtig godt og der er tid til en god snak og masser af råd og vejledning. Jeg har haft de skønneste høns derude fra :O)

Og så lige lidt opdateringer på projekt drivhus.....her ser i en træt mand, som næsten ikke kan holde sin mobil i hånden. Han er nemlig lige blevet færdig med at sætte glas i. Drivhuset har også fået en klar olie, så det er godt rustet til en masse vand.
Efter billedet er taget, har han også lagt trægulv, ført strøm derned og bygget to fine skjulere til vores kapillærkasser. Vi har sat en blå drue i hjørnet, med rødderne udenfor. Jeg kunne ikke finde en Frankenthaler drue i Silkeborg, så det blev en Nero. Den skulle efter sigende give en god drue, så det håber vi på (O:

11 comments:

Hanne said...

For sevan da. Nu havde jeg næsten fortrængt dit drivhus, så der kunne blive plads til mere realistiske drømmerier på min nethinde.
Så flasher du lige et billede mere af vidunderligheden, og min grønne misundelse driver ned i tastaturet ;))
Spam-ordet er glypogg, er det mon en slags hønseord :))

HANNE said...

(O: Hanne
Du kan jo få lov at sippe en kop kaffe derude den 13. juni, hvis der bliver en lille pause mellem sølvsmykkerne :O)...og GLYPOGG er helt sikkert hønsesnak....

Jeanette Hegaard Hansen said...

Det drivhus gør jo enhver grøn af misundelse - SUK!

Angelikas quilts and knits said...

Min misundelse er på vej mod en dyb mørkegrøn farve :-)) Hvor er det drivhus bare dejligt !

Lea said...

Det er sådan et drivhus skal være!
Det er super flot, tillykke med det.
Sjove hønse navne.

Irene said...

Fantastisk drivhus - og så med indlagt el! Det forlænger jo brugen af det betragteligt. Det er lige sådan et jeg ønsker mig:-) Dejlige høns du har fået, og tak for adressen til hønsedamen:-) Hende vil jeg huske på, hvis vi beslutter os til at få høns her i sommer:-)

Anonymous said...

Hvor er det et smukt drivhus.

nettie said...

Det drivhus kommer i da vist til at tilbringe mange timer i, hvor er det flot..... Me like !

Hanne said...

Jeg er helt sikker på at jeg kan finde tid til en lille nydepause i glasslottet :)
Send mig en mail hvis der er noget jeg kan hjælpe med i forbindelse med smykkekurset.

Maret said...

For et nydeligt drivhus...
Her må man bare trives..

Eva said...

For den da, hvor er det et flot drivhus.

Jeg kommer helt til at savne vores høns. Vi havde også en, der hed Polka! Musetrin, Magda og Dagmar var andre personligheder i hønsegården. Men det er nogen år siden nu. Det var nu hyggeligt at have høns, og en dejlig tanke, at de kunne spise vores rester og ukrudt og græsafklip. Et nyttigt dyr.