Friday, March 26, 2010

Forårs striber

Der er gang i restekassen, for der eksperimenteres med striber. Ikke striber af den nemme (læs Noro) slags, men striber i forskellige farver og kun af rester. Jeg mangler en havetrøje, som bare lige luner og ikke flagrer for meget, for snart er der dømt udendørs hygge og farmerliv.
Jeg strikker oppefra og ned og har forsøgt med en anderledes halsudskæring. Om det lykkedes, får jeg snart at se, for jeg er næsten klar til ærmerne nu. Garnet er selvfølgelig Supersoft, der strikkes med to tråde og på pind 5 1/2 og det går rask derudaf.
Om lidt kalder sofaen, det er tiltrængt, for dagen har været travl. Klokken 7 stod jeg på terassen og vaskede alle havemøblerne af i brun sæbe, så kørte jeg på kontoret, selvom jeg egentlig havde ferie, derefter ud at købe nyt tøj til den ældste, handle ind og til afskedsreception for en kær kollega. Hjem igen og spise med pigerne, forbi en genbrugsbutik, handle det jeg glemte i første forsøg, aflevere videofilm, køre teenager til klassefest i Svostrup, samtidig med jeg diskuterede med den anden om, hvorfor hun ikke også lige skulle til fest..................nu sidder hun og surmuler på værelset, men mon ikke hun kommer frem, hvis hun finder ud af, der er chokolade inde hos mig :O)12 comments:

Sigrid S. Eriksen said...

Hvorfor er det nu lige at vi offentlige ledere ikke kan finde ud af at blive væk når vi har ferie,-)
Trøjen ser ud til at blive rigtig flot, men det er heldigvis heller ikke forbudt at vær pæn hjemme i egen have.
Husk - det er teenagernes pligt at holde forældrene til ilden.

ida, Silkeborg said...

Din trøje ser rigtig hyggelig ud, jeg kan næsten se dig nuldre hønsene og hive lidt ukrudt op i haven med den på.

Anonymous said...

Hej Hanne
Jeg kan se, at du sidste år har lavet en "Klokkeblomst" i sort silketweed. Den var bare så flot.
Kan du huske hvor meget garn du brugte og hvilken størrelse hæklenål. Jeg vil nemlig også hækle sådan en, men er i tvivl om hvor meget garn jeg skal købe

Venlig hilsen
Susanne

HANNE said...

Hej Susanne. 7 nøgler og pind 5,5mm står der inde på Ravelry, men det er længe siden, så jeg håber det passer :O)

Anonymous said...

Den ser rigtig god ud ... er det noget du har en opskrift på?? Jeg er en "ikke SÅ erfaren strikker" og har hørt/læst meget om det der med at strikke oppefra, det lyder som en rigtig god metode. Kunne du give mig et tip til hvor jeg kan finde en opskrift, hvis din bare er sådan en "ud af ærmet" opskrift.
Hilsen Sannemor

Maret said...

Gleder meg til å se strikketøyet ferdig. Spennende saker...

Ha en fin Påske..

HANNE said...

Hej Sannemor.
Du skal tilmelde dig Ravelry, som er et gratis forum med alt indenfor strik i hele verden. Derinde kan du finde alt muligt, både gratis og til salg.
At strikke oppefra og ned er smart fordi man kan måle om trøjen passer, efterhånden som man strikker. En tommelfingerregel er at måle dit brystmål og omregne det til masker (efter strikkefasthed) Brystmålet er 100 % tallet og så skal halsen være 40 % af det. Man tager som regel ud på hver anden pind, 2 masker med et par masker imellem, i hvert hjørne og indtil bærestykket passer. Så slår man ekstra masker op under ærmet, når man har delt til ærmer og bul. Det er ikke så svært, når man først har lavet en strikkeprøve.
Drops er også et godt sted på nettet, hvor man kan finde gode opskrifter.

HANNE said...

Tak i lige måde, Maret :O)

Anonymous said...

Tak for de gode tips - jeg vil nu se efter om der skulle være noget "JGS" på Ravelry (læs; jenne gu'e sager)
God påske fra Sanne mor :o)

Karen Klarbæk said...

Har lagt en kommentar til dig på mit eget indlæg om hexagoner.
Tak for tippet, for dem på link fotoet er meget finere, og jeg havde jo bare gjort som jeg kunne se på lieslottes foto....

Tak for hjælpen
Karen

Kristine said...

Aj!
Den ser rigtig dejlig ud i de farver....mmmm

Frk.Badegakk said...

Utrolig herlige farger sammen!