Sunday, May 11, 2008

Lidt lopper til samlingen

Sådan en kaffeentusiast som Tommy kan vel altid bruge noget udstyr, især hvis det skinner og har stil :)
Jeg fandt lidt godter til ham på dagens marked, til så få penge at det var helt pløk. (-Ordet pløk blev jeg mindet om i en udsendelse i sidste uge, hvor en nordjyde brugte det. Jeg kunne pludselig huske, hvor tit man som barn havde kaldt noget for pløk og jeg synes egentligt det er et ret fedt ord....så tilbage med det og ud med F-ordet).
Nåh, tilbage til kanderne....den ene ligner Alfi kanderne på sin form og er i sølvplet med baggalit håndtag. Den store er aluminium og rummer 1,5 liter. Ejeren har ikke vidst hvad han solgte, for længere henne stod den samme kande til 300 kr......(og summen af pløk var i mit tilfælde 20 kr).
Lidt broderibøger var der også i rodekasserne. Jeg fandt to af slagsen med jugoslaviske og etniske broderier, lige den slags, som pryder modetøjet i dag. Måske man skulle finde symaskinen frem :)Jeg købte også stauder til billig pris og en stak ugeblade fra 1935.....der kunne jo være noget fint strik imellem.
På strikkefronten har varmeferien sat ind. jeg har med nød gidet at færdiggøre mit Norotørklæde.......


Jeg er ganske tilfreds med resultatet :)
12 comments:

Anonymous said...

Det var da de dejligste skinnende ting, du har fået fat i der. Og dit tørklæde er blevet fantastisk, Hanne - stort tillykke med det herfra ;-)

Anonymous said...

ihh sådan en kaffekande (den bageste) havde min mormor.
Dit tørklæde ser super ud..:-)
Vil du have en broderibog der hedder "Rumænien i korsting" ?

Tora said...

Jeg kjenner igjen begge kannene fra bestemødrene mine :-)

Skjerfet ble lekkert! Om du gidder en ørliten tutorial..? Bare sånn litt rekkefølgen på det hele?

HANNE said...

Tak Jeannette Maria, jeg skal også en smut forbi din blog og kigge lidt på dit :)
Anne, det vil jeg da rigtig gerne :) Det er en rigtig "mormor" kande og jeg tænker den har stået i mange barndomshjem :)
Tora, måske kommer der en lille billedserie :)

Anonymous said...

Det kan jeg godt forstå, det har du da også god grund til.
Fine kander jeg elsker lopper...
Duddelutte

HANNE said...

Duddelutte, det er en god markedstid, som vi går i møde :)
hvor er din blog blevet af??

Anonymous said...

Kjekke "lopper" du har funnet! Noroskjerfet ditt ble nydelig, det garnet har jo så flotte farger!

Jeg fant bloggen din fordi alligatorpulsvarmerne dine er med på en -along i Norge. Akkurat nå ligger det et bilde av dem øverst på bloggen min hvis du vil se min versjon. :o) Takk for at du deler mønsteret!

HANNE said...

Mimouna, jeg måtte lede lidt efter din blog, men fandt den til sidst :) Det er lidt morsomt at se mine pulsvarmere som en knit-along i Norge. Jeg blev faktisk lidt stolt :)

Kate said...

Sikke skønt tørklæde - hvor meget noro har du brugt - og hvilken variant?
Du er også god til at loppe den...
dejlige kander, jeg kan især lide den lille buttede "gonzo"

Gitte said...

Det var dog et skønt tørklæde. Er sikker på at det passer godt både til en dansk sommeraften, og til halsen om efteråret/vinter.
Er det en opskrift du selv har lavet, eller kan den købes?

Drømmer også om at gå oftere på loppemarked. Har en vendinde, der altid finder de mest utrolige ting til ingen penge. Den evne har jeg ikke - endnu. Har besluttet at den må kunne "opdyrkes"!

Gitte said...

Fandt opskriften på tørklædet på nettet. Men Noro garn, som har det fantastiske farveskift fåes i mange tykkelser (ofte til tykke pinde). Hvilken slags har du anvendt?

HANNE said...

Kate, jeg har brugt Noro Silk garden, den tynde udgave som kaldes Lite. Tørklædet vejer 166 gram. farvenummeret kan jeg ikke huske, men den er nem at kende på Noros hjemmeside :)
Gitte, du må ud på de små markeder, jeg er sikker på du vil elske det. Der findes en opskrift, som minder om tørklædet på Filcolanas hjemmeside, men jeg har hæklet mit ud i en køre, så jeg ikke skulle hæfte ender :)

http://www.silkeborg-uld.com/index3.php

Du skal bruge den tynde Noro, den kan købes i løs vægt hos bla. garngalleriet i RY.