Wednesday, October 3, 2007

Skal vi ikke lave noget hobby???

Jeg havde pakket lidt hobbygrej med blandt strikkesagerne, da vi var på Fanø. Jeg havde troet vi kunne nå det i løbet af weekenden, for det var de kreative damer, der skulle med.
Tiden fløj dog afsted i det dejlige selskab og vi nåede det ikke.
Vi skulle have lavet fine brocher af papirler, som kunne pryde vores strikketøj.
Nu har jeg lavet lidt med de store piger i klubben og de bliver rigtig flotte. Gode til julegaver og i den helt rigtige stil.


De er lavet af en klump papirler, som der er trykket flad, gerne lidt skæv. Derefter er der presset en flot knap eller noget med mønster ned i leret og lavet lidt riller med en kniv. Leret tørrer i pres til næste dag, hvor man så kan male med porcelænsfarve og glimmerlak. Til sidst får den lidt magisk lak i et tykt lag, så det ligner emalje eller porcelæn.
Vi har brugt nuno filt, hvorpå vi har syet en brochenål bag på. Så har vi taget lidt tyl, som vi har brændt i kanterne og til sidst limet lagene sammen. Det er rigtig sjovt, nemt at lave og ligner noget, som mor bliver glad for :-)

3 comments:

Anne said...

Fanø turen manglede altså ligesom timer, ikk'?!
Men vi kan vel lave dem på vores opfølgningsaften, for flotte det er de :-)

Og tak for besøge, det var hyggeligt...

Anonymous said...

Hvor er de dog flotte de brocher, og tak for anvisningen. Jeg kender nogle flere mandagspiger, som ville blive ellevilde over sådan et tip :-)

Kludemutter said...

Flotte det er de dine brocher, det må vist prøves. Alle bedstemødre vil da falde i svime over at deres lille pus har lavet sådan en fin broche til dem, og så er den jo anvendelig.Tak for Ideen !!!!!