Wednesday, June 20, 2007

Galathea, matroshatte og sørøvere...

Som datter af en gammel marinesoldat, er jeg gennem min barndom blevet slæbt rundt til diverse havne, været ombord på store amerikanske krigsskibe (til trods for en kødrand af demonstranter udenfor, som mente der var atomvåben ombord), blevet proppet ned i ubåde og set diverse skibe, skonnerter og andet godt.
Min far driller mig ofte med, at jeg er lavet under en orlov og han beholdt matroshuen på!!!!!! Om det kan man jo tænke sit :-)
Hans største skuffelse var dengang jeg blev kæreste med en sergent fra Sønderborg. Det var jo fjenden selv, da der på Sønderborg sergentskole og søfartsskolen, samme sted, altid har været tradition for "fjendskab/konkurrence"......Nåh, ham fik en vis anden vippet af pinden efter nogle år :-)
Da jeg var i Skagen i går, skulle jeg da heller ikke slippe for hele 3 ture til havnen!!!
Vædderen lå til kaj og var ved at blive malet...de havde vist holdt for vilde fester under den Galathea ekspedition :-)
Senere på dagen var der større bid:Kendere kan straks se, at der her er tale om Skoleskibet Danmark.....
De lå her, da Cottonfield havde haft den store pengepung fremme og købt sig adgang til fotografering af nyt katalog med kendte sportsstjerner, som modeller.
Jeg forsøgte at overtale kaptajnen til, at tage de to piger med til omskoling, men han kiggede på dem og takkede nej ?????? Måske fordi de var iklædt tøj med dødningehoveder og lignede pirater ??????
Nå, men moderen til de to fik plaget sig til adgang på skonnerten og kunne se på tavlen, at der var rigelig plads til to ekstra!!!!!!

Bedstefaderen blev glad, da datteren tog MANGE billeder ombord, for han sidder jo med to træben og kan ikke længere selv komme ombord.....og skibet var smukt og er forsvundet igen i disen...3 comments:

Anonymous said...

Mon tro Captein Sparrow befinner seg der ute i disen....?

Fríða said...

sikke et smukt skib! den har været heroppe nogle gange, og jeg har såmænd været ombord, ship ohoj!
kh.fra Island
Frida

hanneb said...

Hi hi, jeg er også datter af en marinesoldat, som forførte en lille færing da de var på 'togt' oppe mod nord :)Der må være noget over disse matroshuer :)
Har dog aldrig været ombord på så smukt et skib som skoleskibet. Det var ærgeligt at der ikke var plads til dine teenagere, det ville ha' været herligt/hårdt med den oplevelse.
KH Hanne