Saturday, May 19, 2007

Hov, min have kræver lidt opmærksomhed...

Den seneste tids festivas har taget for meget af min tid. Jeg har ikke haft tid til at nyde den gamle have. Der er sket en masse, som har forbigået min opmærksomhed. Efter en hård tur i Ikea, tog jeg lige en runde med mit kamera....så kan jeg også øve mig lidt i at bruge det :-)
Min rosa Rhodendendron er på vej. Den blev sat sidste år i et gammelt bed, som først skulle graves ud, da skvalderkålen havde flyttet ind. Der blev puttet sur jord i og sat lyng og denne her. jeg havde aldrig troet, at jeg skulle have Rhodendendron i min have!!!


Denne her lille pelargonia ting købte jeg en kasse af udenfor Ikea. Der stod to søde damer, som kastede de sidste blomster i nakken på folk, som kom ud til lukketid. 5 kr pr potte og der var både marguritter, tobaksplanter, salvie og andet godt.


Akeleje har vi nok af i alle mulige farver. De sår sig selv hist og pist, men det gør ikke noget, de er skønne allevegne.
Denne her er så smuk i farven. Den bor ved siden af den lyserøde rhodendendron. Jeg har mange lilla, blå, pink og rosa planter i haven og når jeg køber nyt, er det altid i de farver...ubevidst....gad vide hvad det siger om en, hvis man vidste en masse om farveterapi??
Et lille jordbærskud fra en venindes have...

Og en pink fra Bedstemors have.....


En vidunderlig bonderose fra lillebrors have. Den blev hentet i efteråret og sat med det samme. Jeg troede ikke den ville blomstre i år, da den var blevet flyttet, men nu står den en meter i diameter med blomsterhoveder så store som bordtennisbolde...........skynd dig at springe ud, jeg kan næsten ikke vente på de fede buketter jeg skal have i vaserne :-)Mine elskede Storkenæb er begyndt at blomstre. Jeg er vildt overskruet med Storkenæb i alle størrelser og farver. Det startede for ti år siden, da vi flyttede hertil og vores søde nabokone ville hjælpe mig med, at få lidt styr på haven, som ikke var blevet passet i mange år. Hun har selv den fineste staudehave og en terasse omkranset af Storkenæb. De voksede som ukrudt i hendes have og hun gravede en masse op til mig. Siden har vi byttet en masse blomster over plankeværket. Når jeg er på planteskoler rundt omkring, så skal jeg altid lige tjekke, om de har nogle nye slags Storkenæb, som vil med mig hjem.

Heldigvis kan jeg have dem i fred for de s..... snegle!!!
4 comments:

Britta said...

Sikke nogle dejlige billeder af dine blomster. Tak for kigget :-)

Sifka said...

Fine billeder.

Anne said...

Blomster i alle afskygninger, det er da kun til at blive glad af :-)

Jeg glæder mig til mine pæoner bliver så store, at der kan skæres kæmpe buketter ind, men det vare nok lige en sommer eller fem!

HANNE said...

Hej Anne, velkommen hjem :-)