Monday, December 28, 2009

Stribevis til halsen


Mand fryser hals
Kvinde har garn......
Mand smiler
Kvinde køber mere garn :O)

Saturday, December 26, 2009

Tommys trøje

Tommy har længe ønsket sig en trøje, som både kunne holde ham varm i både vind og kulde.
En trøje som skulle være en rigtig mandetrøje, have lynlås foran, passe til hans favorit tøjmærke (Napapijri) og passe hans halvgamle krop uden at pose for meget :O)
Faktisk var det hans eneste ønske til hans fødselsdag.......
Opskrift kunne jeg godt opgive, så jeg måtte selv i gang med at regne lidt på omfanget. der blev lavet en strikkeprøve i det mest lækre garn, jeg kunne finde i den tykkelse, som en vintertrøje kræver. Valget faldt på Incawool, som er entrådet højlandsuld fra Hjertegarn. Lækkert at strikke i og lækkert at have på. Farverne er lige i øjet til Tommy smag.
Efter udregninger og målinger forskellige steder på den kære mand, gik jeg i gang. Jeg startede med ærmerne og strikkede lidt flag og andet pjat hist og her. Flaget blev så flot, at der blev ønsket et stort på ryggen også. Der blev også plads til lidt strukturstrik. Ærmerne og kraven fik en dobbelt rib, så kulden ikke kan snige sig ind. Til sidst en lille inderlomme med lynlås og en tur i maskinen for en meget let valkning og den har hængt på ham siden.
Tommy er tilfreds, siger det er den bedste trøje han nogensinde har haft og så er det jo en fornøjelse at strikke til ham.