Sunday, May 31, 2009

ÆG

De tre røde høns har ikke tænkt sig at lægge æg endnu. Næh, de har travlt med at gå på line ovenpå indhegningen, chikanere hunden og lægge store klatter til mine roser..........
Til gengæld har Tommy lagt et kæmpe æg inde i stuen :O)

Sunday, May 24, 2009

Familieforøgelse

Hele Kr. Himmelfartsferien er brugt på udendørs arbejde. Vi har knoklet, malet, gravet og gjort klar, for i dag skulle der flytte nye husdyr ind.
Egentlig var det kun en fire - fem høns, som skulle forsyne os med fine æg, men et eller andet gik galt, for lige nu er jeg den lykkelige ejer af den skønneste sorte dværghøne med sine syv kyllinger. Hun har allerede fået navnet Babs, da hendes adfærd minder om en vis høne fra "Flugten fra Hønsegården."
Så er der Kylle, Rylle og Pylle, de tre røde høns med store rumper, som skal levere de første æg om ca. 14 dage. De er hentet hos en avler i Bording, som også lige mente, jeg skulle have to ænder med, som bare lige skulle fedes op og derefter slagtes og på julebordet......jeg ved nu ikke, jeg synes de kigger lidt bedende på mig...........

Anders og Andersine hedder de nu og det med slagtning, det snakker vi ikke om, når de kan høre det :)

Babs og de syv små....

Kommer der mon snart et æg?????


De to ællinger render lige i rumpen af Babs og da de blev lukket ind til aften, så jeg , at de fik lov at putte under hendes vinger sammen med de syv........meget mærkelig høne :O)





Sunday, May 17, 2009

Et lille søndags indlæg

Endelig har jeg taget mig sammen og gjort min hæklede jakke færdig. Jeg har været sur på den rigtig længe, fordi jeg ikke er helt vild med den lilla kontrast farve. Lige så snart jeg gider, så skifter jeg den ud med en råhvid. Den er hæklet i Wilferts merinould og har kostet en bondegård at hækle....og det er jo ikke særlig smart, når man ikke er helt tilfreds. Modellen er en "wannabe" Odd Molly efterligning med små ændringer. Jeg vil hækle en ny, enten i bomuld eller i silketweeden fra Drops, som i maj måned er på tilbud. farven bliver mere neutral på den næste og modellen med mere swing :O)

Jeg er vist bagefter med 12 projekter 2009, så den her kan passende få en plads som nummer-jeg-ved-ikke-hvad.

Al min tid bliver brugt i haven lige for tiden. Jeg elsker simpelthen min have, både hjørnerne med ukrudt og de steder, som jeg har friseret :O) Jeg har været i gang med at bygge mig en hønsegård og i dag overtog Tommy og pludselig var der det fineste lille legehus, på vej over træerne og ned i min hønsegård. Jo, jo, hønsene skal da bo i matchende bolig og lidt frisk maling kan hurtigt shine naboens gamle legehus op.
Sådan en kran er nu ret sej. Denne her kunne løfte legehuset hen over alle træerne og 20 meter ind i haven. Det var Keld, som var kranfører og der var små søde børn i haven, som også havde haft kranen på besøg. Vi var nemlig ikke de eneste, som skulle have hus i dag.

Carsten vovehals tog sig lige en gyngetur, jeg synes han var modig :O)

Nu mangler jeg bare at klaske lidt hønsenet op......og så hønsene selvfølgelig. Hvor er det så lige jeg skal få fat på dem??? Er der nogen, som ligger inde med nogle smukke unge høns, som lægger gode æg og har et til salg skilt i rumpen, så sig endelig til :O)