Wednesday, December 31, 2008

Godt nytår til alle jer derude

Pas godt på dyrene og hinanden i aften :O)




Sunday, December 21, 2008

Nålepude


Jeg har ofte stødt på denne type nålepude, når jeg har kigget på nettet. Nu har jeg lavet en stor stak, som ligger klar, i alle mulige sjove stoffer. De fleste mangler pynt i midten, men der dukker også så mange spændende små hæklede blomster og fine knapper op, så det skal nok komme efterhånden. Hvis man ville, kunne man lave en lidt mindre og mere flad udgave og vupti, så var der en broche ........det må komme an på en prøve :O)

Japanske hyggeluffer nr. 12 af 12


Der bliver hæklet rigtig meget her hjemme. Jeg kan mærke der går længere og længere tid mellem de strikkede projekter. Det gør mig ikke så meget, jeg har strikket i så mange år nu, at en lille pause ingen skade gør. Hæklerier der imod.....det vrimler med gode input og der er masser af inspiration i bogreolen, som der ikke har været tid til i det daglige. nu er der juleferie og der skal indhentes en masse håndarbejde :O)
De fine luffer i blød Lucca er fundet i en af mine japanske bøger. De er hæklet efter diagram og lynhurtige at lave. De er lidt for luftige til en dansk vinter, men jeg ved, at jeg inde i skabet har den smukkeste lilla velour liggende, så der kommer foer i inden længe :O)
Blomsten var rigtig sjov at lave og den egner sig fint til en lille broche.....

Tuesday, December 16, 2008

Småtterier

Jeg får da lavet lidt kreativt her i jule travlheden, men jeg glemmer at lægge det på bloggen.
Jeg har tilmeldt mig et tørklæde-bytte-projekt på Facebook og har derfor været i gang med hæklenålen. Nu er problemet bare, at jeg er gået hen og blevet lidt smålun på tørklædet og egentligt helst vil beholde det selv...........
Det er hæklet i Noros sokkegarn og mønsteret er set før på Liselottes kreative sider.

På garnmessen i Viborg faldt jeg for noget anderledes spundet uld fra Spelsau får. Det er nærmest bomuldsagtigt i udseendet og spundet meget stramt. Det egner sig fint til et par tynde pulsvarmere og små hæklede brocher...

Til de små kolde barnehænder er der strikket voldsomt varme filtede luffer. Totalt overbroderet er man gået amok med folkloren........men vi kan lide dem herhjemme.....så meget, at der må strikkes flere.

I den kommende tid er man tvunget til at kigge på fotos af de to små grise.........


Her er lillegris, mæt efter sit femte måltid i dag.....

Storegris er vist bare træt og vil være i fred :O)




Saturday, December 13, 2008

Og det skete i de dage.....

Så er der små friske hvalpe i hus. Det blev til to små tykke hvalpe a´200 gram. Jeg sad længe, sent i aftes og ventede på flere. Kunne det mon passe, der kun skulle komme de to?
De er meget anderledes i farverne, end sidste kuld. Disse her er brune, hvide og en anelse sorte.
Nærbilleder må vente, for Minnie vogter godt på de to og det skal hun have lov til, lige som vi siger nej til besøg det første stykke tid.
Måske de skulle hedde Jesus og Josefine :O)

Sunday, December 7, 2008

Wednesday, December 3, 2008

Julebabyer

Så er fødekassen klar til de små december børn. Indtil håndværkeren får bygget en bedre løsning, så er en gammel skuffe fra et karlekammerskab hermed lavet til fødestue. Minnie har brug for den nu, så hun kan vænne sig til den og finde ud af, om den er placeret det rigtige sted. Hun har allerede lagt sig og ser ud til at godkende den. De sidste par dage har hun lusket rundt og pebet, revet aviser i stykker og været lidt forvirret.
Hun er tyk denne gang, jeg tror der er fem små basser derinde og jeg håber det, for efterspørgslen er gået i gang. Hun laver skønne hvalpe og faderen er den samme som sidst. En flot dansk/svensk gårdhund med et roligt sind. Jeg glæder mig rigtig meget og hvalpene kommer på et godt tidspunkt inden jul og de er klar til salg inden vinterferien.
Går du og har lyst til en lille hund, så følg med på siden. Der kommer løbende billeder, efter fødslen, som er ca. den 12. december. Send en mail til: hanne.laursen@fritid.tele.dk hvis du er interesseret :O)

Tuesday, December 2, 2008

Nu er det jul igen og ungerne er fulde igen....

Så kom december snigende ind på mig og hvis jeg skal være helt ærlig, så fulgte der ikke en masse julestemning med.
Det er lige som om jeg er en måned bagefter og lige har en masse ting, jeg skal have ordnet først.

Sidsel er lige blevet 16 år og mente der skulle holdes en ordentlig fest med gode kammerater, mors gode mad, fri bar (betalt af forældrene) og sving i lysekronen......det er også helt okay med mig....men oveni ville hun jo også gerne have lov at holde den sidste "børnefødselsdag" med hele familien, fætre og kusiner og hvad har vi her!!!! Det var så også lidt OK....men hold op hvor er det bare hårdt at holde fødselsdag en hel weekend :O)

Heldigvis slap jeg væk lørdag morgen og havde en skøn dag sammen med Gitte, først på strikkekursus og bagefter på shopping i Viborg. Det blev så sent, at Tommy var blevet lidt bekymret for, om jeg nu kunne finde hjem igen (eller måske var det bare fordi han var blevet sulten)???

Så har jeg også fået et klædeskab på størrelse med en halv garnbutik......så for at gøre plads til det, måtte jeg lige i hast kaste alt, hvad der fandtes af uld, stof, papir og andet godt fra syrummet, over i det fjerneste hjørne, stablet med livet som indsats......og det står der endnu!!!
Jeg ville ønske jeg havde en hel weekend i ro og mag, så jeg rigtig kunne fylde hylderne (der er 56 i alt) med alt mit garn og sager, så der blev fin system i sagerne.........

Nu er det ikke fordi jeg vil brokke mig, jeg har jo selv bragt mig i en situation, hvor jeg har sagt ja til alt for meget, samtidig med en mødekalender, som er totalt overtegnet.....men der er jo også strik inn og jule - klippe - hygge dage, julemarkeder og en hel masse sjov i december, som kunne være spændende.........KENDER I DET?????

Så er jeg også bagefter med to PIF gaver, som skal sendes inden årets udgang.....og for at sætte prikken over iét, så skulle jeg lige være så dum at tilmelde mig "scarf exchange et eller andet" på facebook, så der også lige skal strikkes et halstørklæde til en ukendt person i Texas!!!! Hvorfor gjorde jeg lige det ???

....Jeg tror sgu jeg aflyser julen :O)