Thursday, May 29, 2008

Sidste skoledag

Der er lagt op til fest og farver, vandpistoler og skrækslagne tysklærere :)
Sidsel har sidste skoledag i dag og den i forvejen farverige dame, har haft travlt ved symaskinen, både til sig selv og andre.
SSP i byen holder fest for alle afgangseleverne og de plejer at have styr på sagerne. Morgenmad hos en klassekammerat, sjov og ballade i skolen, fest og fællesspisning i aften. Drikkeriet starter først i aften, denne gang med voksne i baren.
Jeg håber det bliver en alletiders festdag og hun kommer glad hjem.....forude venter de mundtlige eksamener og en laaang sommerferie :)

Wednesday, May 28, 2008

Strandkjole

Et gammelt mønster, nye farver og lidt justeringer hist og her......så er jeg godt på vej. En lille strandkjole med lidt matrosstriber, korte ærmer og sus i skørtet. Sådan tror jeg den bliver :)

Monday, May 26, 2008

Hjemme igen

Efter en ufrivillig forlænget weekend på byens værste hotel, er det skønt at være hjemme igen.
Godt nok ligger der bunker af vasketøj og fnullermænd med tænder, men dem rører jeg ikke.......De må have lært at klare sig selv, de skal i træningslejr og det kan ikke gå stærkt nok!!!
"Jamen, det er ligesom huset, hvor kvinden gik"!!!
Det kan bare ikke nytte noget, weekenden starter med et kursus i tøjvask og så kan de få hver deres lille mappe, hvor de kan gøre notater :)

I farten nåede jeg at pakke hækletøj og et par nøgler bomuld, det kunne jo være man blev frisk nok...
Den lilla kjole blev gjort færdig og en lille lyserød trøje blev improviseret.
Halsen blev lidt speciel, så den næste på nålen får en anden udskæring....

Sød blev den nu alligevel...

Denne her får et mere kantet bærestykke og et andet mønster.......lige hvad jeg kunne klare uden opskrifter, internet og kontakt med omverdenen....jeg tror den bliver helt god.
En tur i haven var en overraskelse, bare 4 dage og der er sket en masse....jeg er blevet snydt kan jeg mærke...


Tuesday, May 20, 2008

Piiv

Jeg havde ellers besluttet at jeg ikke ville pive her på bloggen og nævne hverken sygdom eller mangel på garn, men jeg vil alligevel komme med et lille piv, da der begynder at komme mails om hvor jeg er henne.
Jeg ligger under dynen og hiver efter vejret og hoster og sprutter. Lungebetændelse!!! Jeg gider ikke engang løfte en strikkepind, så den er rigtig gal.
Panikken er ved at brede sig herhjemme....det er ikke så meget medlidenheden, men mere manglen på ordentlig aftensmad, der bekymrer dem.......de kan klare sig selv kan de.....jeg kan nemlig godt høre dem, når de tror jeg sover!!!

"Det er noget værre noget med Mor"
"Ja, så får vi heller ikke noget mad i dag"

Eller:

"Hun hoster godt nok meget om natten, det er synd"
"Ja, men det er værre med hendes snorken"

Det kommer i den sorte bog, de kan vente sig :)

Thursday, May 15, 2008

Forårskjole

Hæklenålen er fremme og det samme er bomulden.....Jeg bryder mig ikke vildt meget om at strikke i bomuld, det er for "dødt" et materiale, men til hæklenålen generer det mig ikke.

Jeg hækler en kjole, som jeg har set, men jeg laver selvfølgelig lidt om på opskriften.....sådan går det så tit og det har jeg det bedst med.

Den lilla er rigtig "gokket" hvis du spørger Frederikke, men sådan er der jo så meget man kan drille en pædagog med :9

Hvis teenageren kommer for godt i gang, så ved hun, jeg er hurtig på aftrækkeren.... om ikke andet, så kan hun få en gang koldt vand, når hun tager et af sine laaange bade. Vi har en årelang vandkrig kørende, sådan en der kommer snigende, når man lige havde glemt den og tiden er vist ved at være moden for Frederikkes vedkommende :)

For et par år siden var det sokkekrig, noget underligt noget med at gemme sokker de mest mærkelige steder. Jeg har for eksempel prøvet at åbne min madpakke og finde en slatten sok i stedet for en lækker sandwich!!!! Hævnen var selvfølgelig sød, men nogle gange tror jeg nok, at folk tænker sit og ryster lidt på hovedet af os :)

Sunday, May 11, 2008

Lidt lopper til samlingen

Sådan en kaffeentusiast som Tommy kan vel altid bruge noget udstyr, især hvis det skinner og har stil :)
Jeg fandt lidt godter til ham på dagens marked, til så få penge at det var helt pløk. (-Ordet pløk blev jeg mindet om i en udsendelse i sidste uge, hvor en nordjyde brugte det. Jeg kunne pludselig huske, hvor tit man som barn havde kaldt noget for pløk og jeg synes egentligt det er et ret fedt ord....så tilbage med det og ud med F-ordet).
Nåh, tilbage til kanderne....den ene ligner Alfi kanderne på sin form og er i sølvplet med baggalit håndtag. Den store er aluminium og rummer 1,5 liter. Ejeren har ikke vidst hvad han solgte, for længere henne stod den samme kande til 300 kr......(og summen af pløk var i mit tilfælde 20 kr).




Lidt broderibøger var der også i rodekasserne. Jeg fandt to af slagsen med jugoslaviske og etniske broderier, lige den slags, som pryder modetøjet i dag. Måske man skulle finde symaskinen frem :)



Jeg købte også stauder til billig pris og en stak ugeblade fra 1935.....der kunne jo være noget fint strik imellem.
På strikkefronten har varmeferien sat ind. jeg har med nød gidet at færdiggøre mit Norotørklæde.......






Jeg er ganske tilfreds med resultatet :)




Saturday, May 3, 2008

Imelda Marcos

Hjemme hos os har vi en Imelda boende......Han har så mange sko, at jeg til tider putter i sække og gemmer væk....han opdager det ikke altid. Da han var mindre, var han lige så glad for nyt fodtøj, som han er i dag. Nogle gange bliver vi nødt til at drille ham, andre gange bliver vi nødt til at sige stop, men i dag var det mig han købte til :)

Jeg kommer til at bo i de sandaler hele sommeren :)

Thursday, May 1, 2008

Morgenstund har "guld" i mund...

I slipper ikke for at se mine nye juveler...
Messebesøget i sidste uge resulterede i, at 2 halskæder fra Pernille Bülow måtte lade livet.
Lidt roden rundt i mine perlekasser og et besøg hos den lokale perlepusher gjorde resten og jeg var klar til at lege med perler.
Armbåndene er lette og sjove at lave og hvis man har lyst, kan man sagtens blande glasperlerne med pandoraled og andet godt fra skufferne.

Nærmest misundelig


Når man ser sådan noget her, så skaber det et stort akut behov for at hækle med Noro. Selvfølgelig får man en utrolig lyst til straks at kopiere og hækle det samme, men jeg har længe været lun på et af den kreative kvindes andre tørklæder, og når nu Noro gør det meste af arbejdet og man kan slippe for at hæfte 1000 ender........