Saturday, April 28, 2007

Børnetegninger...

Begge mine piger tegner...hver eneste dag livet igennem, har de tegnet. Sidsel har sin egen stil og vil være designer....det bliver hun også, hun er god. Hun har forlængst overhalet sin mor, som glemmer at holde talentet ved lige. Hvis vi skal på tur - uanset hvorhen, så kan man være sikker på, at papir og blyanterne er pakket.....disse to damer går ingen steder uden grejet!
Frede har en anden stil, mere fantasy-agtig og hun tegner "bare for sjov" og for at stresse af. Denne her lå på mit skrivebord, den er vist til en af vennerne, men jeg låner den lige (jeg har jo trods alt copyright på hende).

Thursday, April 26, 2007

Hvem sagde lyserødt???

Indkøbene fra i går viser en tendens, som er lidt ulig mig! De peger i retning af noget lyserødt/pink. Jeg er normalt ovre i noget lime og brune og turkise farver, men ikke i går. Måske skyldes det foråret?
Disse lys og servietter, regner jeg med skal gå til en hørdug og nogle pink glasvaser. Måske kommer der nogle limefarvede indslag også, men det skal lige diskuteres med Frede. Jeg kunne godt tænke mig noget Frida Kahlo agtigt med knald på, til festbordet :-)



Dette lyserøde menageri, er mest for sjov. Jeg var forbi Lyngbygade, inde i den lille blomsterbutik (sig det ikke til min mor, men jeg besøger også andre blomsterbutikker), som ejes af min barndomsveninde. Hun havde nogle skønne sæber og vaskemidler og så denne her fine flaske med strygevand. Jeg har før haft strygevand, men med en noget syntetisk duft (købt i Schlecker). Denne her dufter af lavendler og kan bruges til lidt af hvert.
Silkebåndet skal Frede have om halsen med en lille medaljon. Hun skal nemlig være Charleston-girl til sin fest.



Stoffer....Ja, dem er jeg med på!
Fra venstre ses her en stof, som skal omdannes til en fin tynd tunika i Vintage-stil. Den lyserøde ved siden af, bliver til underkjolen. Dernæst en blød stof til en sommerkjole a la Odd Molly ting, set i Viborg. Til sidst, men ikke mindst en stof til ny taske.....Kan senere ses på denne blog, hvis det lykkedes mig at sælge manden eller hans oprydningstrang!!!




Panikken breder sig

Når vi skal holde fest her hjemme, så sker der altid det samme med Tommy....Oprydningstrang......Den slags, hvor hele familien skal inddrages i panikken!
For eksempel den forestående fest for Frederikke. Der er to en halv uge til, maden er på plads, vinen kommer på plads i weekenden, kjolen er købt og moderen har styr på borddækningen.
MEN, ifølge før nævnte herre, så skal der lige lægges fliser rundt om huset, males sokkel, ryddes op i haven, ryddes op i garagen, lægge fliserne om i haven, sættes pavilion op, bestilles vinduespudser osv osv........som om vores gæster aldrig har besøgt os før!!!
Jeg synes det er OK med en god rengøring, men jeg ville hellere bruge tiden til at sy en lækker kjole til mig og Sidsel, strikke et par fede trøjer og hygge mig lidt i forårssolen.
Silkeborg Kommune har lavet denne uge til antistress uge og har sendt samtlige medarbejdere en brochure om forebyggelse, vedlagt en pakke anti-stress-pastiller......måske jeg skulle sende dem Tommy som tak, eller hælde pastillerne på ham :-)



Midt i oprydningen fandt jeg en gammel kasse med udklip fra ugeblade og gamle strikkeopskrifter. Der lå dette søde sjal, som ligner (i mønsteret) det smukke Birch, som der strikkes rundt omkring. Jeg vil nu ikke strikke det, men måske bruge mønsteret til en sommertop?

Da jeg fortsatte med vasketøjet, kunne jeg ikke forstå, hvor alle vores badehåndklæder forsvinder hen? Var der mon mus i skabet (enorme mus), eller tror folk det er et hotel og tager dem med hjem? Har vaskemaskinen ædt dem ?.......Et kig op på TEENAGERNES værelser resultereder i henholdsvis:
Frederikke:
5 håndklæder, 7 drikkeglas, en pose med to boller, 6 par sokker (sure og stive), et stort glas Nutella (som hun har fået af sin onkel, så vi andre må ikke smage) samt en bunke på størrelse med ground zero af diverse vasketøj.
Sidsel:
Resten af håndklæderne, ditto vasketøj, 4 glas, dog ingen gamle madpakker, men store mængder tømt slikpapir og coladåser.

Gad vide om man skulle prøve den med den sorte affaldssæk, som kommer og tager ALT, der ikke ligger på sin plads. Så vil jeg gemme sækkene på loftet og gæt så, hvad tøserne får i julegave???

PS Jeg fandt ikke sprut, stoffer eller tegn på seksuel aktivitet, heldigvis!!!

Sunday, April 22, 2007

En anderledes planteskole

Søndagsturen gik til Lundhede planteskole, en meget anderledes og vidunderligt spændende planteskole, med alle mulige dejlige kroge med lækkerier. Planteskolens hovedbygning er et halmhus, som har en masse sjove detaljer, måneformede vinduer, forskellige kundetoiletter med lys i gulvet og flotte stenmønstre i belægningen, kighuller til hulmuren så man kan se halmen og dørkarme af store træbjælker. Alle vegne er der nye detaljer og øjet bliver mæt inden man er halvvejs igennem.
Udenfor er der flotte pilehegn, træbaljer med blomster og små åbne hytter med stauder og andet godt, japanske haver og små arealer omkranset af buksbomhække.
Det er en planteskole, som er et besøg værd, priserne er i orden og frøsortimentet er stort.






Det var en lidt træt Anne, som tullede rundt derude, det lød næsten som om hun knirkede når hun gik, men det var bare vognen til indkøbene. Eftermiddagshygge med varme boller og lækre snacks blev indtaget ved værtindens hyggelige bord og der blev kigget lidt strik, snakket lidt og lokket en opskrift ud af mesteren på hendes gode lakseroulade. Hun smilede, da vi forlod hende, forhåbentlig ligger hun nu og trækker torsk i land foran flimmeren, omgivet af hendes søde tøser og med en hund i fodenden :-)
Lakserouladen er nu lavet og vi glæder os til i morgen, hvor der skal smages....Anne du får en Michelinstjerne af mig (-og FEM point af Etta C.)!!








Saturday, April 21, 2007

Lige lovligt meget grønne fingre!!!

At vores mormor er blomsterhandler, det er en ting!!! Men at hendes hus bliver levende er en anden.....
Vi tog denne frækkert på fersk gerning, da vi var til middag her til aften. Sød ser den ud, men en dag så revner huset. Flere steder kunne vi se, at den ville ind.....og mormor, hun griner bare og siger "Jeg ville have klippet dem af, inden i kom"!
Ja klip du bare Mombe, du får travlt, hvis du skal trimme den efeu...hvad farve er dit hus egentligt? Nej vel, da ikke grønt!
Nå, men maden smagte godt og vi hyggede os med alle ungerne...og hvor er det skønt at kunne sætte sig til bords og få maden serveret :-)

Tillykke med den lille prinsesse

Så fik Danmark en lille prinsesse, som kan holde alle de frække prinser i ørerne. Tillykke med det.

Prinsesser har vi ingen af herhjemme, men mon ikke man får englebørn, hvis man giver dem denne te at drikke?

Angel tea med lakrids, ingefær og citrus...uhm det dufter godt. Inde i æsken lå et lille ordsprog:

Wisdom taught me I am nothing, love taught me I am everything.

Between the two my life flows

Nisargadatta Maharaj

-Manden har jo ret!

Friday, April 20, 2007

Færdig og klar til justering

Så er den færdig og klar til foråret.

Den næste skal strikkes lidt mindre foroven, helt sikkert i den tynde SilkGarden. Det nederste stykke skal strikkes med mere vidde, måske med et anderledes hulmønster. Det hjalp lidt på formen, at den blev vasket, men jeg er bange for, at den kommer til at hænge lidt i halsen og ud over skulderen.


Bagpå er der rib (jeg kan godt forstå dem, som strikker diverse trøjer fra Design Club...rib er ikke min favorit at strikke), og et lille bindebånd.

Sidsel prøvede den i morges og hun mente, at der skulle et elastikbælte om...tro mig, det så ret sødt ud!! Jeg fik jo pigebarnet i en KJOLE i går. Sådan en rigtig 70er ting med store vingeærmer og lidt firkantet udskæring, hold op hvor den klædte hende....flere kjoler på pigerne!!!



Jeg synes der er ved at blive lige lovligt grønt herinde...måske skulle der strikkes i lidt andre farver?
I dag venter min "ven" tandlægen og bagefter en tur til Garngalleriet. Der skal købes noget mere Scalloway, mens det er på tilbud :-)


Thursday, April 19, 2007

slidt helt ned til sålerne....

...det kan man vist roligt sige om Fredes gamle Converse!!!
De blev egentligt taget fra hende omkring juletid og nye, dyre skindstøvler blev købt. Alligevel så man kun pigebarnet i disse her. Der blev nedlagt forbud og drillet med, at landevejsridderne havde kønnere fodtøj.....men hun var ligeglad, hun elskede dem. I starten af marts tog jeg dem og gemte dem rigtig godt og i 14 dage måtte hun "nøjes" med de nye støvler, men hun fandt dem og moderen blev mere og mere flov over det forhutlede barn, som ikke ville gå i noget ordentligt fodtøj! I denne uge har en rigtig sød fyr ved navn Asbjørn, kommenteret Frederikkes sko på en forsigtig og venlig måde og det har hjulpet....i dag kørte vi til Viborg, op i Garbitch og købte et par nye, smarte sorte Converse, de hænger allerede på hende. Der stod ellers et par flunkende nye, magen til de gamle, men de blev ikke valgt....Tak, Asbjørn, jeg har på fornemmelsen, at jeg ikke er den eneste, som synes du er sød!!!
Det er sjovt med Frede, hun har ofte haft svært ved at skille sig af med ting.
Da hun gik i børnehave, var det hendes elskede Kylling (hun sled tre op, men har stadig den gamle). Hvor har vi tit gået i panik, når Kylling var blevet forlagt eller glemt og sovetiden nærmede sig! Da hun blev lidt ældre var det Bamse Blå og i dag er det skoene her på billedet.

Næsten færdig...

Nu er toppen snart færdig, den mangler lidt syning, bindebånd og en kant.
Farverne klæder hinanden og den skal blive sød over en hvid t-shirt.
Den næste top bliver strikket i en tyndere SilkGarden, da den næsten er for tyk til en pind 4. Lidt ærgerligt, da jeg var ved at tage den tynde udgave, men blev rådet til denne her!!! Jeg gider ikke trævle op, da den var hurtig og billig at lave. Der er brugt 40 gram lammeuld og 70 gram SilkGarden, så ca. 160 kroner!! Den næste bliver til en af de små og i det turkise garn.
Min grønne trøje fra Annes bog er ikke færdig endnu. Jeg mangler garn og har til min gru hørt, at det udgår....så jeg må hellere suse til Viborg senere i dag, inden Ruth sælger det hele.
Heldigvis har jeg ferie, da jeg opdagede to ubrugte feriedage på kontoen., så jeg har god tid og haven kan passe sig selv til bedre vejrforhold..........øh, jeg skulle vist også rydde op og gøre rent!

Tuesday, April 17, 2007

Nyt garn fra Garngalleriet

Birthe har fået nyt garn hjem i butikken, Scalloway hedder det og det er det blødeste lammeuld man kan tænke sig. Jeg strikker en sommerbluse, hvor bærestykket foran skal strikkes af SilkGarden i en passende farve. Der skal være bindebånd og rib på ryggen.
Hvis den bliver god, har jeg købt garnet i en stærk turkis også, så kan det være at nogle af småfolkene i familien, skal have noget strik.
I dag skal vi have besøg i klubben af 3. klasserne, det bliver spændende at se, hvad de er for nogle banditter. Vi plejer at have dem jævnligt her i foråret, så de kan vænne sig til stedet og til dem, som kommer der til dagligt. Vejret tegner lyst, selv om de har lovet noget andet :-)

Sunday, April 15, 2007

Ude at knække anemoner med nakken....

Vi var på skovtur med mine forældre i eftermiddag. Der var anemoner, dejligt vejr og godter i madkurven. Vi hyggede os og fik selskab af både myrer (som stjal hundemad) og denne lille frø, som så lidt bekendt ud, den mangler bare kronen....
Frederikke havde sjippetov med og der gik sport i, hvem der kunne mest med sådan et tov.....selv mormor skulle prøve og tårerne trillede ned ad kinderne på os. Vi grinede så højt, at Tommy mente vi forstyrrede naturen!! Det er rart en gang imellem at være lidt selvironisk, og det kan de fleste i familien finde ud af...heldigvis :-)


Saturday, April 14, 2007

Travlhed i haven

Da jeg kom hjem fra strik-in i Ry, summede det af travlhed overalt i haven....

Der var lagt sten på den ene side af huset....

..og Tommy var i gang med fræseren, så der kunne lægges kartofler...

Frederikke havde slået græsset.....og kobjælderne stod og nikkede i solen.


Jeg elsker bare forår :-)


Weekend

Ahhh, weekend, solen skinner og ungerne er søde. Jeg har handlet, vasket tøj og støvsuget, så jeg er friiii.

Sidsel går og fanger guldfisk i bassinet, så vi kan tømme det i morgen, der er mange små nye og frøerne springer om benene på hende. Hun er ikke sart, den unge dame, hun er den type, som man kan efterlade i skoven i 14 dage, uden at være bekymret for, om hun overlever.

Jeg tror jeg vil lave en lille dam i bunden af haven, sådan en med noget rislende vand, det elsker jeg.

Torvet lokkede med kobjælder og efeu i dag, så der skal også plantes lidt.

Inde ved naboen er de i gang med at lægge sten og næste weekend er de nået til os. Det er skønt med flittige og venlige håndværkere, som bare går i gang og leverer varen. Det bliver dejligt med nye fliser, man kan sætte nogle flotte krukker på og måske en lille bænk.
Minnie er træt i dag, hun var forbi dyrlægen fordi hun "kælkede" med rumpen. Det viste sig, at hendes kirtler i rumpen var ømme og store, så hun ikke selv kunne tømme dem. Hun er sur på dyrlægen lige nu og hun vil helst have lov at bide ham, for et par fingre i en øm rumpe er ikke særlig sjovt!!! Hun må hellere blive forkælet resten af weekenden.

Wednesday, April 11, 2007

Hvor blev dagene af?

Så smuttede både tirsdag og onsdag mellem fingrene på mig. Hvor blev de af? Jeg synes jeg har sat til møder hele tiden, arbejdet med den nye klubstruktur i Silkeborg skal være på plads og sendes til høring snarest, og den er ærlig talt ved, at trække tænder ud på de fleste!!! Men jeg kan næsten love, at der ikke bliver noget med SFO2 her i byen!
I morgen har jeg "kun" et møde og så er der lige 3 timer med ungerne i klubben og så venter der en rodbehandling ved tandlægen.....jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal undslippe. Tro mig, jeg har vendt alle flugtplaner i hovedet, men det nytter nok ikke noget....min værste angst er tandlægen!!! Jeg bliver klam over det hele og får kvalme og spænder så meget, at jeg langer ud efter ham ved det mindste jag i tænderne. Han ved det godt og han prøver virkelig at berolige mig.......hvorfor kan jeg ikke bare komme i narkose hva`??? Vi lever da i et samfund, hvor kvinder frit kan vælge kejsersnit og jeg har født mine med smerte, så har jeg ikke en narkose eller to tilgode??? :-O Så rolig Hanne, nu ikke panikke og blive hysterisk...tag det helt roligt....drik en øl...eller ti!
Mænd i kitler er skræmmende, endnu mere hvis de taler tysk....."Wir haben anderen metoden"....GYS

Monday, April 9, 2007

Hvad blev der af et godt stykke håndværk???





Disse skønne figurer og lignende pryder gamle huse, broer og teatre.








Overalt er der gjort en masse ud af arkitekturen.




Det kunne man godt savne, når man tager et kig ned gennem Borgergade i Silkeborg, hvor den ene store klods efter den anden skyder op.....Gad vide hvad de tænker, de arkitekter, som står bag.....profitmagere!







En forelskelse jeg gjorde dernede, var i maleren Alphonse Mucha.








Han er da skøn......

Strikkehunger

Efter 5 dage uden strikketøj i hænderne, vil jeg ikke beskæftige mig med ret meget andet resten af dagen, end den grønne trøje, den belgiske chokolade fra ferien, lidt rødvin og en let aftensmad, serveret af tøserne.
Billedet er trappeopgangen på hotellet. Jeg synes den var så flot.

Hjemme igen

Så er jeg hjemme igen, mæt på oplevelser og en lille smule træt. På 4 dage har jeg været udendørs fra kl 9.30 til kl ca 22 og travet og travet. Det har været dejligt, at have Tommy for mig selv og vi har nydt hvert et minut.
Frederikke var hjemme, da vi åbnede døren kl 01 her i nat. Hun havde ventet længe, for flyveren var forsinket. Hun har åbnet gaverne og er godt tilfreds. I morgen tidlig henter jeg Sidsel, hende har jeg ikke set i 10 dage, så hun må have en masse at fortælle. Det er dejligt med sådan nogle store tøser:-)
I dag nåede vi en tur mere af den gode fodmassage og senere var Tommy inde et sted og få ordnet ryg og nakke. Han havde en lille dame til at gå rundt på ryggen og "knække" de rigtige steder. Han siger hun var rigtig sød (for at drille mig)...Så siger jeg bare, at han lugter af sure tæer, helt op i nakken!! Han vil foreslå Silkeborg Ungdomsskole, at de laver et undervisningshold i Thai-massage, så vil han sende tøserne derop...han bliver vist klogere.
Vi spiste frokost på en KFC ting (kentucky fried chicken), de var allevegne dernede. Jeg synes det var en blandet fornøjelse, jeg kunne ikke rigtig finde kyllingen under friturelaget. Så var det langt bedre det vildsvin, de serverede i aftes på Svejk. Det var et kulørt sted med gang i den. Der var tjenere, udklædte som soldater, som sang og spillede, man måtte male på væggene og humøret var lystigt. Det kunne minde en smule om en oktoberfest i Tyskland og jeg skulle lige hilse og sige, at jeg er kommet i skarp træning, når vi snakker øl!!
Nåh, det er også dejligt hjemme og jeg glæder mig til i morgen, så jeg kan komme ud i haven og se, om der er sket noget. Det er også skønt, at der er Æ, Ø og Å på tastaturet igen :-)
Sov godt til de natteravne, som sidder derude og blogger....

Saturday, April 7, 2007

Aaav mine foedder

209 trin op og 209 trin ned, det er hvad han byder mig, mens han griner lidt for sig selv! Vi har travet siden i morges og var godt oemme i benene, da vi kom forbi et lille sted med thai foot massage. Glade gik vi derind og fik den skoenneste omgang fod og benmassage man overhovedet kan droemme om. En halv time med skankerne i kyndige og staerke thaidame-haender. Det var billigt og det var Tommys grin ogsaa, da den foer saa soede thaidame spurgte, om jeg havde baby i maven!!!!! Jeg synes selv jeg tog det paent, men det gjorde gemalen ikke, han grinte og mente bagefter, at jeg skulle have noget motion, derfor tog vi trapperne op til Prags borg (han skulle jo ikke tro, at kondien fejlede noget)!
Vi har vaeret paa Karls-broen. Vi rendte spidsrod mellem alle gadesaelgerne, som alle solgte naesten det samme: malerier, emaljehaarspaender, fotos og traating. Vi fik set den anden side af floden og alle ambassaderne. Alle vegne er bygningerne utrolig flotte. Mange i jugendstil.
Vi fandt en New-Yorker butik med udsalg(der er nogle piger, som kan glaede sig) og vi oplevede et overfald paa gaden. Heldigvis var der to unge fyre, som loeb efter tasketyven og en tredie, som lige kom imod ham, sparkede intuitivt ud efter ham og faeldede ham. Han fik en gang prygl og smed tasken fra sig....saa gaar der vist et stykke tid, foer han kan loebe igen..haha. I det hele taget er politiet meget synlige i gadebilledet. Der er mindst to betjente for hver sidegade og der er hele tiden gang i noget.
Tommy tager sig lige en morfar, han er nok blevet traet af trapperne. Maaske skulle jeg lige snige mig rundt om hjoernet. Jeg saa en butik med de fineste paaskeaeg og belgisk chokolade....det er jo paaske :-)
I aften skal vi nok paa en restaurant, soldaten Svejk, og spise vildsvin. I aften vil jeg altsaa smage det absinth og maaske lidt blommebraendevin....ikke saa mange oel....
I morgen vil Tommy ned til de to soede thaidamer igen(tror i de beholder ham)? Jeg har sagt til dem, at de skal laere ham hvordan man goer. Jeg vil bruge nogle af hans penge imens...haha
mange penge....

Sikke al den oel....

Ja det blev lidt sent i gaar.... Vi var ude at se et stort bryggeri i udkanten af Prag, og der skulle hele tiden smages paa oel...og der skulle lige hilses og siges, at stoerrelsen paa oel, ikke passer til fru Laursen!!! Du kan faa oelkrus, som er en meter hoejt hernede, saa jeg var svimmel foer aftensmaden, som skulle bestaa af div. tjekkiske specialiteter.
Mon ikke sengen stod stille, selvom det foeltes anderledes!!!
Paa vores bytur tidligere paa dagen, saa vi et bryllup. Det var noget anderledes end hjemme. Brudetoejet var utrolig smukt, naermest en nationaldragt og bilerne var pyntet paa en anderledes maade med store buketter foran og baand med ringe i alle vinduerne.
Vi var ogsaa ude at koere med hestevogn rundt i de helt smaa gader, det var hyggeligt. En sjov detalje var, at naar hesten skulle af med nogle paerer, saa havde kusken en fin stang med pose, saa han lige kunne snuppe dem frisk fra rumpen, samtidig med, at han styrede vognen.
Prag er en ungdommens by, naar vi snakker butikker. Gade op og gade ned med alverdens glitter og nitter! Vi fandt en del butikker med de rigtige badges og tasker og tshirts, som lige kunne falde i toesernes smag. Maaske er de heldige???
Garnbutikker i Prag...hmmm....jeg fandt en i et stormagasin, men det var meget syntetisk. Jeg fandt dog nogle farvestraalende haeklenaale, som kom med hjem. Der bliver overhovedet ikke strikket en pind hernede!!!!
I dag vil vi en tur ned paa Karlsbroen. Jeg har proppet brysteholderen med sedler, saa jeg er klar til at blive rullet....de faar IKKE mine penge!!!!-ikke uden kamp i hvert tilfaelde!!
Naa, Tommy venter med traveskoene paa, jeg maa hellere slutte, hav det godt.

Friday, April 6, 2007

Postkort fra Prag

Godmorgen
Jeg har fundet en gammel computer nede i hotellets reception. Den er oldgammel og tastaturet er fra skoletiden, men med receptionistens hjalp kan jeg skrive paa den nu :-0 Der er ikke noget med smileys her eller danske bogstaver.
Hotellet er rigtig fint og de har en skoen restaurant nede i kaelderen. Den ligner en gammel fangekaelder med raa vaegge og fakler. Maden er god og BILLIG. Os to gamle mennesker spiste en stor steak og fik flere af de tjekkiske oel, sodavand, kaffe mm og vi betalte under 200 kr for det hele....
I dag skal vi ned i den gamle bydel og det joediske kvarter. Der skal shoppes igennem og vi skal slappe af. Senere tager vi paa tur ud til et bryggeri og drikker os svimle..

Til Frede
Frederikke, du er en stor og dygtig pige. Flot klaret.
Husk at gaa en tur med den lille hund og ryd op efter dig...haha
Vi savner dig lidt, her er saa stille om morgenen og saa meget plads i sengen..
Jeg vil proeve at koebe et taletidskort til mobilen i dag, saa vi kan skrive sammen. Hyg dig sammen med Joergen og Stine og vaer en soed teenager mens vi er vaek :-)
We love U Knuzzzz (poptoesesprog....adr)
Mor og Far

Wednesday, April 4, 2007

Nyt strikketøj...igen

Jeg lånte en lækker bog hos Anne, den var rygende frisk fra postkassen, hun havde knap nok selv åbnet den! Frækt ikke? Der var den mest dejlige forårstrøje i det sødeste mønster.
Der blev strikket i nat, så pindene glødede, der blev oversat de mest kringlede passager fra bogen og der var ro i huset. Ikke så meget som et snork hørtes der oppefra sovesalen! Det er den bedste tid på døgnet, når alle de andre sover trygt og jeg sidder i den bløde sofa neden under.
Garnet til trøjen er tweed 300 fra Pulsen og Drops`Alpaca. De går lige til den pind 6, som opskriften anbefaler, så den trøje skal snart blive færdig.

Godmorgen frø

Ja, man kommer ikke tomhændet hjem, når damerne er på tur. Denne søde havefrø var ikke til at stå for. Den pynter nu ved havebassinet, men flytter nok op, som dørstopper, når det bliver mere lunt i vejret. Jeg har i disse dage planlagt en masse, som skulle nåes. Rydde op i haven, køre på lossepladsen, tømme det ene roderum, så der kunne startes på ombygning, plante ærteblomster (de er lagt i blød), plante de stedmoder jeg købte i lørdags, sy, sy og sy, samt strikke en hel masse.......men det er jo ferie og alle brødrenes børn vælter ind til overnatning.
Det er dejligt at være faster og der skal hygges, puttes neglelak på, klippes pandehår. læses godnathistorier og kigges på Tornerose (Frederikke), som ligger der og sover skønhedssøvn dagen lang......gad vide om hun vågner inden vi rejser? Måske skulle vi finde en frø i bassinet og putte i hendes seng!
I går var der to damer, som var heldige...BOGUDSALG 50% i Viborg by! Der blev shoppet og rodet på reolerne, så det var en fryd. Jeg løb med disse to skønne salatbøger, som skal inspirere til sommerens grillaftener og en bog om glad mad. Jeg kom af med 133 kr!!!
Det er så hyggeligt at have en at shoppe med. Der dukker så mange ideer op...."den her kan vi da selv lave" og "tager du lige et billede, så vi kan huske" Man er helt fyldt (ikke af mad, for det er der ikke tid til), når man kommer hjem. Næste gang skal planlægges. Vi bliver nødt til, at starte med en buffet på den lækre restaurant vi gik forbi, inden P-skiven lyste rødt :-)

Monday, April 2, 2007

Et nyt piskeris???

Ja, hvad er dette dog for et monstum?
Den blev set i Annes yndlingsbutik (Xact) i lørdags. Jeg troede den var til, at samle et eller andet op med, men Anne vidste bedre (hun har været der før)!!!
Den er til hovedbunds-massage og kan bruges med eller uden batterier. Først får man kuldegysninger og gåsehud over det hele, men hvis man prøver at slappe af, er det en fornøjelse uden lige.....der er kamp om den herhjemme.

Invitationer så lyserøde som candy-floss...

Min yngste datter, med hang til sort, har mærkeligt nok valgt lyserød til sine invitationer!
Lyserød, det skulle hun få -alt det den kunne trække.
Her er resultatet:
Små chiffonposer med potpourri og indbydelser indeni (Vi har en gang set Rowan Atkinson på film, som "bøsse-ekspedient" i en fin dameafdeling, hvor han pakkede ind med potpourri).
Posen er lukket med tylsløjfe og en enkelt silkerose. De dufter stærkt af lavendel og kan sikkert bruges bagefter i skuffen med sokker.

Sunday, April 1, 2007

Klar til torvedag

Nu kan Anne godt gå på torvet i nye farver. Hendes taske er næsten klar og den kan vendes. Nu er det kun et spørgsmål om knap eller ej? Tørklæderne har fået GRØN syning rundt og der blev til et ekstra smalt tørklæde.
Jeg må hellere se at få syet min egen :-)

lidt syning

Jeg fik syet lidt i dag. Dette er en prøve på en lille toilettaske med foer. Jeg er ikke sikker på, at den er stor nok. Måske skulle man bare kalde den for en kosmetikpung!